22 Μαΐου, 2013

Δήμος Σπάτων, Αρτέμιδος - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για την Συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ



Σπάτα 20 – 5 – 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Για την Συνεδρίαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος



  • Το ζήτημα του αποχετευτικού και η λύση του,
  • το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης του Δικτύου ύδρευσης του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος στην
    ΕΥΔΑΠ,
  • και άλλα κανονιστικού περιεχομένου θέματα (ανάπτυξη περιπτέρων με περιορισμένη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου, άδεια χρήσης παραλιακού χώρου από καταστήματα της περιοχής)

εξέτασε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΤΩΝ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ, που συνεδρίασε την Πέμπτη 16/5/2013 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ.



Μετά τις εισηγήσεις του Δημάρχου και των καθ’ ύλην αρμοδίων αντιδημάρχων αναπτύχθηκε μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου μια συγκροτημένη επιχειρηματολογία και παράθεση απόψεων, που συμπερασματικά διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο θέσεων που καλείται το Δ.Σ. να λάβει υπ’ όψη του.

Ειδικότερα για το θέμα του ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ.

Ομόφωνα τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης συμφώνησαν στην αναγκαιότητα της τάχιστης επίλυσής του. Εκφράσθηκαν επιφυλάξεις για την τεκμηρίωση της ΕΥΔΑΠ σε σχέση με την αδυναμία της Ψυτάλλειας να δεχθεί τα λύματα της περιοχής όπως επίσης επιφυλάξεις υπήρξαν για την δυνατότητα κατασκευής δεύτερου βιολογικού στα όρια της Διοικητικής Περιφέρειας Παιανίας.

Αναφορικά με τον βιολογικό στο «Πλατύ Χωράφι» όπως ειπώθηκε απ’ την Διοίκηση του Δήμου αυτή γίνεται αποδεκτή μονάχα υπό τους όρους που η πλειοψηφία του Δ.Σ. έχει αποφασίσει (κλειστού τύπου, υπερσύγχρονης τεχνολογίας, μικρού μεγέθους, χωρίς αγωγό στη θάλασσα).

Όσον αφορά το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης του Δημοτικού Δικτύου ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Σπάτων – Αρτέμιδος κ. ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΜΑΡΚΟΥ, δεν γίνεται δεκτό σ’ αυτή τη φάση όχι μόνο διότι δεν συμπεριλαμβάνει τους όρους και τις προϋποθέσεις του προσυμφώνου του Αυγούστου του 2011 (Διαγραφή οφειλών σε ΕΥΔΑΠ για προγενέστερες χρήσεις, καθορισμός τελών χρήσης Δικτύου κ.λ.π.) αλλά κυρίως διότι το εν λόγω σχέδιο ζημιώνει επί της ουσίας τα συμφέροντα του Δήμου.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου